fbpx

Driedaagse Meditatieworkshop

Meditatie in de drie perspectieven

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in zijnsgeoriënteerde meditatievormen

In deze driedaagse krijg je een proeve van Zijnsgeoriënteerde meditatievormen. We verdelen onze manier van mediteren in drie perspectieven: het eerste, tweede en derde perspectief.

 

Drie perspectieven

In het eerste perspectief sluiten we aan bij onze gewone duale geest. We leren deze om tot ‘stil verwijlen’ te komen; dat wil zeggen dat we onze geest tot rust laten komen, onze ophangingen en dwangmatigheden loslaten en ons toewenden naar de vrije Spiritdimensie in ons. Dit zal het hoofdonderwerp zijn in de eerste dag.

In het tweede perspectief ligt ons startpunt bij de Spiritdimensie. We realiseren onze identiteit daarmee en belichamen deze. We bevinden ons nu als Spiritvorm in de pure wereld van het ‘huis van Zijn’. Dit beoefenen we de tweede dag.

In het derde perspectief ligt het startpunt van de meditatie nog dichterbij: we ‘rusten in Zijn’, dat non duaal is, alle onderscheidingen overstijgt en de open aard is van alle verschijningen, binnen en buiten. Hier hoeft niets meer gedaan te worden, alles is al vrij. Dit zal het hoofdonderwerp zijn op de derde dag.

 

Contact maken met Spiritaard

Deze drie dagen zijn uiteraard veel te kort om de diepgang van de visie en methodes eigen te maken. Wel zal de deelnemer waarschijnlijk – gemakkelijker dan hij of zij voor mogelijk hield – contact kunnen maken met de schoonheid en vreugde van zijn of haar Spiritaard en non duale Gewaar-Zijn.

De Driedaagse workshop wordt verzorgd door Iene van Oijen, leraar aan de school voor Zijnsoriëntatie.

 

Boeken ter voorbereiding

We adviseren om vooraf het boek Zitten in Zijn – de kunst van meditatie (Asoka 2020) van Hans Knibbe te lezen. Daarnaast bevelen we de volgende boeken van Hans Knibbe aan: Rusten in Zijn (Kosmos Z&K 2004) en Zie, je bent al vrij! (Asoka 2014).

 

Praktische informatie schooljaar 2023-2024

Driedaagse workshop
Meditatie in de drie perspectieven

Data:
do 29 feb t/m za 2 maart 2024

Tijd:
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Leraar:
Iene van Oijen

Iene van Oijen

Locatie:
school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 407,-

laat je geest fris, ongekunsteld en onbegrensd zijn

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.