fbpx

Meditatieworkshop

Meditatie is de kunst van je geest thuis te brengen. Thuis in zijn oorspronkelijke aard, in de openheid van Zijn.

Voor diegenen die kennis willen maken met zijnsgeoriënteerde meditatie en voor hen die hun zijnsgeoriënteerde meditatie practise willen verdiepen.

Driedaagse Meditatieworkshop

We starten de drie dagen met het tot rust laten komen van je gewone geest die meestal druk en naar buitengericht is. Je leert om je aandacht steeds opnieuw op je adem te richten. Dit heeft een diep ontspannend effect.

In de ruimte die zo ontstaat kunnen zogenaamde Spiritkwaliteiten verschijnen zoals schoonheid, welbevinden, lustvolle stroming enz. Dit zijn spontane kwaliteiten van je vrije aard die nu een kans krijgen om te manifesteren. Hier zullen we de tweede dag onze aandacht op richten en door middel van visualisatie meer vorm laten krijgen.

Op de derde dag richten we onze aandacht op de Zijnsdimensie waar deze Spiritkwaliteiten uit voortkomen. Je leert te rusten in de diepste aard van je geest, in non-duaal Gewaar-Zijn. Je ontdekt dat dit als het meest thuis voelt.

Deze drie dagen zijn uiteraard veel te kort om de diepgang van de visie en methodes eigen te maken. Wel zal de deelnemer waarschijnlijk – gemakkelijker dan hij of zij voor mogelijk hield – contact kunnen maken met de schoonheid en vreugde van zijn of haar Spiritaard en non-duaal Gewaar-Zijn.

Leraar

De Driedaagse workshop wordt verzorgd door Iene van Oijen. Iene is sinds 2010 hoofd van de opleiding leraar Zijnsoriëntatie en ze is medeontwerper van de cursus
Zijnsgeoriënteerde Meditatie.

Boeken ter voorbereiding

We adviseren om vooraf het boek Zitten in Zijn – de kunst van meditatie (Asoka 2020) van Hans Knibbe te lezen. Daarnaast bevelen we de volgende boeken van Hans Knibbe aan: Rusten in Zijn (Kosmos Z&K 2004) en Zie, je bent al vrij! (Asoka 2014).

Praktische informatie schooljaar 2024-2025

Meditatieworkshop
Meditatie in de drie perspectieven

Data:
do 6 t/m za 8 februari 2025

Tijd:
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Leraar:
Iene van Oijen

Iene van Oijen

Locatie:
School voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 425,-

laat je geest fris, ongekunsteld en onbegrensd zijn

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.