fbpx

Vier gebaren van verlichting, workshop

Je verlichte aard op intieme, gevoelsnabije wijze leren kennen

Voor degenen die kennis willen maken met de zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen en voor diegenen die hun practise willen verdiepen.

Vierdaagse workshop

Onze diepste aard is verlicht, zo ruim als de hemel, nooit geboren en vreugdevol aanwezig.

In deze vierdaagse workshop staat iedere dag één van de vier gebaren centraal waardoor je je kunt verenigen met die vreugdevolle, spontane manifestatie van je verlichte aard, met je  vreugdelichaam of Spirit. Zo leer je je verlichte aard op intieme, gevoelsnabije wijze kennen.

De eerste dag besteden we aan ‘rusten als een berg’. In dit gebaar wend je je letterlijk naar de grond, de aarde. Daar kom je uit voort, daar rust je in en die leer je ontmoeten in haar diepe roerloosheid. Wanneer de roerloosheid bezit van je mag nemen ‘rust je als een berg’.

Het gebaar ‘rug als een rivier’ is het onderwerp van de tweede dag. In dit gebaar verbind je je met je stromende aard door contact te maken met de energie- en gevoelsstromingen in je lichaam. Je versterkt deze en verkent de verschillende trillingsniveaus daarin.

Een ander belangrijk gebaar ‘zegening ontvangen’ beoefenen we op de derde dag. Je maakt contact met een representant van verlichting (door ons Gestalte genoemd) en stelt je open voor de communicatie van wijsheid en de zegenende werking van de Gestalte.

Tijdens de vierde dag maak je het gebaar van compassievolle betrokkenheid op de wereld. Compassie is onze diepgevoelde wens om het lijden van de wereld op te heffen en vreugde en goedheid toe te voegen.

Leraar

Deze workshop wordt verzorgd door Iene van Oijen. Iene is sinds 2010 hoofd van de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie.

Boeken ter voorbereiding

We bevelen de volgende boeken van Hans Knibbe aan ter voorbereiding: Zitten in Zijn – de kunst van meditatie (Asoka 2020)  en Zie, je bent al vrij! (Asoka 2014).

Praktische informatie schooljaar 2024-2025

Vier gebaren van verlichting
Vierdaagse workshop

Data:
wo 19 t/m za 22 maart 2025

Tijd:
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Leraar:
Iene van Oijen

Iene van Oijen

Locatie:
School voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 565,-

laat je geest fris, ongekunsteld en onbegrensd zijn

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.