fbpx

Zomerretraite

Voor studenten en oud-studenten die minimaal één jaar Zijnstraining positief hebben afgerond en affiniteit hebben met het derde perspectief. Ook ervaren studenten (tenminste twee jaar in begeleiding/training en ervaring met het werken in grotere en retraite-achtige groepen) van leraren Zijnsoriëntatie mogen inschrijven, wanneer hun leraar dit passend acht.

Thema Zomerretraite 2024

De herkenning van je verlichte aard. Als je dat herkent, ben je vrij van zorgelijkheid, grijperigheid en fixatie op je emoties en gevoelens. Je loopt dan lichtvoetig door je leven.

Dit jaar is het thema van de Zomerretraite: de  ‘acht punten om te onthouden’ van Padmasambhava. Dit thema is vaker gekozen als onderwerp in Marelles.  Het zijn uiterst bondige aanwijzingen om het verlichte zicht te realiseren en te continueren. Hans Knibbe nodigt jullie van harte uit om met hem het feest van verlichting te vieren.

padmasambhava


Locatie Marelles

Marelles heeft bij iedereen die daar ooit geweest is een warme plek veroverd in hun hart. Stilte, prachtige natuur en wandelmogelijkheden, de vriendelijke beheerders Eve en Christoph, de natuurstenen gebouwen, de eenvoudige onderkomens, mogelijkheid om te kamperen. Het was altijd een feest om daar te zijn. Ben jij er dit jaar ook bij?

 

 

 

 

 


Verblijf bij Marelles

Bij het verblijf gelden een aantal uitgangspunten:

  • In Marelles is het delen van een kamer de norm.
  • De ruimtes zijn niet allemaal voorzien van eigen douche en/of toilet, maar er zijn voldoende (gedeelde) voorzieningen.
  • Aanmeldingen na 6 februari worden o.b.v. beschikbaarheid bijgeplaatst.

Let op: zie je verblijf als een onderdeel van jouw practise. Mocht de indeling straks voor jou een reden zijn om te annuleren, dan gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

Update maart 2024

  • Nog beschikbaar zijn: 10-persoonskamer en 2, 3 of 4-persoonskamers

Praktische informatie schooljaar 2023-2024


 

Zomerretraite

Data:
Di 2 t/m di 9 juli 2024

Aankomst ma 1 juli na 17.00 uur, vertrek wo 10 juli voor 10 uur.

Leraar:
Hans Knibbe

Locatie:
Marelles, Le four,
07440 BOFFRES (Frankrijk)

Tarief:

verblijfskosten* € 630,-
+ trainingskosten:

  • Standaardtarief: € 856,-
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 606,-
  • Genereus tarief: € 856,- plus vrijwillige bijdrage

 

*N.B. Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief. Circa een maand voor de retraite wordt de indeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven. Hierbij kun je kiezen voor meer luxe, waarbij achteraf een toeslag gerekend wordt. Voor ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend.

 

geen tijd, geen begin, geen einde, geen bestaan