fbpx

Modules

Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst

Een vast/verplicht onderdeel van de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie – ook opengesteld voor leden van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie en/of de Zijnskring.

Tijdens deze modules ontdek je diepgaand – zowel theoretisch als begeleidings-technisch – alle aspecten van de Zijnsgeoriënteerde wijze van werken met de menselijke geest. In deze modules leer je anderen te begeleiden vanuit de (vrije) Meesterpositie, leer je hoe je op Zijnsgeoriënteerde wijze kunt werken met de verschillende optieken waarin de student/cliënt kan verkeren, van de symbiotische optiek tot de Spiritoptiek.

De leermethode is ervaringsmatig; er wordt voortdurend geoefend in drietallen waarbij je veel feedback krijgt. Je maakt je de beginselen van de Zijnsgeoriënteerde psychologie eigen, zowel door colleges hierover als door zelfstudie. Iene van Oijen is de leraar van deze modules.

De modules worden gevolgd door studenten uit de diverse leerjaren. De modules zijn ook opengesteld voor de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders én voor leden van de Zijnskring die Meesterschap in hun reguliere werk willen belichamen.

Thema 2022-2023

De eerste twee modulen hebben als thema spiegelen vanuit Meesterschap.

Een Meester kan in één beeld houden dat de student zowel geworteld is in de Spiritdimensie als in de mensenwereld. Spiegelen vanuit Meesterschap wordt dan ook gekenmerkt door het zicht dat iedere neurose ‘ingevouwen zwanenvleugels’ zijn. Deze drukken zich o.a. uit in de zelf- en ander beelden en inkleuring van relaties, waarin de student is gaan geloven en waar zijn lichaam naar is ‘gaan staan’.

Vanuit dit zicht leer je als Meester zowel de verbale als non-verbale communicatie van de student ‘omhoog’ te spiegelen. In deze spiegeling maak je wat wel al geleefd maar nog niet beseft wordt voor de student ervaarbaar en verwoord je de daarin vervatte Spiritintenties.

Je ontdekt dat om te kunnen spiegelen als Meester je ook contact dient te hebben met je eigen binnenwereld, omdat iedere relatie — dus ook die met je student— een co-creatie is.

De modulen zijn o.l.v. Iene van Oijen

De derde module heeft als onderwerp het kunnen introduceren van en het kunnen werken met de Zijnsvader en de Zijnsmoeder. Gestaltes die dicht aansluiten bij de noden van de psyche zonder dat zij ooit de oorspronkelijke heelheid van de student uit het oog te verliezen.

Er zal ook aandacht zijn voor het specifieke van het werken met de Zijnsouders, welke overdrachten ze wakker kunnen maken bij de student en hoe hier mee te werken.

Deze module is o.l.v. Famke van Halteren.

In de vierde module staat het wakker maken van en werken met seksuele (levens)energie bij de student centraal. Je kunt dit alleen als je zelf de Meester bent en je eigen seksuele vorm belichaamt. In deze module worden dan ook om te beginnen energetische oefeningen aangeboden rond je eigen seksuele vorm. Je biedt vanuit die presentie het belichamen van de vrije seksuele man/vrouw door de student aan.

Deze module is o.l.v. Annet Posthuma.

Praktische informatie schooljaar 2022-2023

Modules
4 x 2-daagse

Data (vr & za):

  • 21 en 22 oktober
  • 18 en 19 november
  • 10 en 11 maart 
  • 2 en 3 juni 


Tijd:
dagelijks van 10.00 – 17.00 uur

Leraar:
Iene van Oijen, Famke van Halteren, Annet Posthuma

Locatie:
school voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 1.178,-

Treed de kramp tegemoet alsof het een kostbaar deel van jou is

– Hans Knibbe