Nieuwsbrief maart 2022

We zijn blij dat de beperkingen door de Corona epidemie grotendeels achter ons liggen en we weer live bij elkaar kunnen komen. Het simpele plezier om elkaar weer in levenden lijve tegen te komen en ook om te herontdekken wat een prachtig vormveld ontstaat als we samen op de openheid van Zijn en de glans van Spirit gericht zijn. Wat een rijkdom!

Tegelijkertijd zijn we ook getuige van een wrede oorlog in Oekraïne, wat ons allemaal diep raakt en verdrietig, bang en boos maakt.

Wat is verlicht burgerschap hier? Hoe kunnen we hiermee omgaan vanuit betrokkenheid, zonder onze inherent gelukkige aard te verlaten? Als altijd ligt het antwoord in optiekverhoging: beschouw de situatie vanuit de non duale of Spiritoptiek, die geen partij kiest en compassie naar de hele situatie heeft. Dat is het verlichte uitgangspunt.

Door ons steeds opnieuw te enten in onze Spiritaard verwerven we diepe rust en kan inherente welbevinden voelbaar worden. Onze energie landt in onze basis en we herstellen van de emotionele stormen. De hoge optiek heeft de brede blik van Avalokiteshvara, is bereid alles te zien. Daarin is geen bedekking of vergoelijking van onrecht en wreedheid, ze wordt eerder scherper voelbaar. En het ontslaat ons niet van de burgerplicht om daar een standpunt over in te nemen en te helpen.

We wensen iedereen daarom toe om zijn/haar verlichte aard zoveel als mogelijk te herinneren. Daarmee draag je iets wezenlijks bij aan iedereen.

In deze Nieuwsbrief vind je informatie over de activiteiten die de komende maanden plaatsvinden: zoals de Informatiebijeenkomst en Introductieworkshop, In gesprek met Hans Knibbe en de Summerschool. Ook kun je lezen over het starten met de Zijnstraining. We besluiten deze Nieuwsbrief met aandacht voor ons vernieuwde Youtube-kanaal.

Informatiebijeenkomst op 26 maart

Wil je graag kennismaken met Zijnsoriëntatie en/of de school, op 26 maart organiseren we weer een informatiebijeenkomst onder leiding van Esther Hamers. Via een gevarieerd programma ontvang je informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen, een leraar van de Zijnstraining en het aanbod. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Iedereen is van harte welkom.

Esther Hamers

Introductieworkshop van 21 t/m 23 april

De eerstvolgende introductieworkshop ‘Leven vanuit Rijkdomsbewustzijn’ vindt plaats op 21 t/m 23 april onder leiding van Esther Hamers. Tijdens deze driedaagse workshop krijg je een proeve van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging en zitmeditatie, het vinden van de vrije contactpositie en de visualisatie van het huis van Zijn en de Zijnsouders. Je komt deze dagen in contact met een volledig vrije dimensie in jou, die de bron blijkt te zijn van inherente Rijkdom. Je bent van harte welkom in deze workshop als je geïnteresseerd bent in Zijnsoriëntatie en/of overweegt om met de Zijnstraining te starten. Tevens wordt deze workshop gegeven in de maand juni en juli. 

Starten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is de basistraining van het Zijnsgeoriënteerde pad. In de Zijnstraining leer je contact te maken met je Zijnsaard, die altijd ruimer is dan je overlevingspanorama en waar een onverstoorbare stilte en openheid in aanwezig is. Wanneer je in deze grond rust, word je niet meegesleurd door de golven van je ervaringen. 
 
In het eerste jaar van de training leer je mediteren, visualiseren en vertrouwd te raken met de openheid van Zijn. Via deze werkwijzen leer je jezelf diepgaand kennen, zowel in je open, verlichte aard als in de verwarde aannames en patronen die voortkomen uit je geschiedenis. Je ontdekt hoe je voorbij de verwarring kunt gaan en verlichting kunt leven in je dagelijkse bestaan.

In september 2022 starten twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Esther Hamers en Ronald van der Lee. Wil je hieraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, meld je dan nu aan, we reserveren dan een plaats voor jou. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intake-procedure en het intake-formulier. 

In gesprek met Hans Knibbe – live

Op donderdagavond 2 juni vindt er een nieuwe ‘In gesprek met Hans Knibbe’ plaats op onze school. Tijdens deze avond gaat Hans Knibbe in gesprek met de aanwezigen over verlichting als uitgangspunt van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. De avond vindt plaats in een meditatieve setting en is zowel voor mensen voor wie dit een eerste kennismaking is met Zijnsoriëntatie, als voor studenten die al jarenlang het Zijnsgeoriënteerde pad lopen. De avond vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur. Geef je tijdig op, want vol=vol. 

Ben je tussen de 20 en 30 jaar? Wees welkom bij de Spiritdagen

Tijdens een Spiritdag maak je kennis met verschillende aspecten van beoefening van Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Een prachtige en krachtige wijze van meditatiebeoefening die de afgelopen dertig jaar ontwikkeld is aan de School voor Zijnsoriëntatie. Door de beoefening van meditatie maak je een breuk met het voortdurend ‘op weg zijn’ en wen je aan wie je werkelijk bent. Wil je ontdekken of meditatie iets voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor één of meerdere Spiritdagen, de eerstvolgende spiritdagen zijn op 30 april en 21 mei 2022. Deelname aan een Spiritdag kost slechts € 35,-. 

Summerschool

De Summerschool vindt dit jaar plaats van dinsdag 5 t/m zaterdag 9 juli 2022 en wordt hybride (live in de Centrumkerk in Bilthoven en online via Zoom) aangeboden.

Het thema van de Summerschool is ‘Energie en Gewaar-Zijn’.

Onze geest ‘rijdt’ op energie, zoals een ruiter rijdt op een paard. We kunnen ons op het pad van verlichting vooral richten op de ruiter (onze psyche, onze geest), maar dan vergeten we misschien dat die ruiter afhankelijk is van het paard (onze energie). Onze energiehuishouding, de wijze waarop onze energie vrijuit kan stromen of juist geblokkeerd is, bepaalt namelijk in hoge mate in welke psychologische en spirituele staat we ons bevinden. Om vrijheid te belichamen is het daarom van belang om zowel met de geest (de ruiter) als met de energie (het paard) te werken. Lees meer

Ter inspiratie

Ons Youtube-kanaal heeft een mooie update gekregen waardoor we nu een duidelijke structuur in het aanbod van video’s kunnen aanbieden. Via de playlists krijg je een helder overzicht van de diverse video’s en kun je deze snel vinden. Via deze link kom je bij ons YouTube-kanaal. Wanneer je je registreert als abonnee blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons kanaal. Ter inspiratie delen we graag deze video waarin Hans uitleg geeft over ‘Vanuit hoge optiek schouwen’ (uit de lezing van Gezonde Zelfliefde).

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.