Nieuwsbrief mei 2022

Uit de evaluatieverslagen van onze studenten, waarin ze terugblikken op het afgelopen schooljaar, spreekt heel veel enthousiasme, waardering en dankbaarheid voor het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. Het maakt ons bijzonder blij en gelukkig dat we via onze trainingen en retraites een bijdrage kunnen leveren aan leren rusten in hoe het is en ontdekken wat jouw verlichte bijdrage kan zijn in de wereld.

En terwijl het einde van het schooljaar al in zicht komt en we bezig zijn met de voorbereidingen én inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar, is er voor de zomerstop nog volop gelegenheid om kennis te maken met de school en haar aanbod. We bieden vier (nieuwe) Inspiratieworkshops, een Informatiemiddag en twee Introductieworkshops voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie of de Zijnstraining. Voor al dit aanbod is inschrijven nog mogelijk. Je bent van harte welkom!

Daarnaast vind je in deze Nieuwsbrief meer informatie over de Summerschool, met als thema ‘Energie en Gewaarzijn’, en over het nieuwste nummer van Zijn, met onder meer weer een boeiend artikel van Hans Knibbe over Verlicht Burgerschap.

ingang school voor zijnsoriëntatie

Inspiratieworkshop op 22 mei 2022

Wil je graag ontdekken of Zijnsoriëntatie iets voor je is? De komende twee maanden organiseren we korte inspiratieworkshops (3 uur), waarin je kennis kunt maken met onze visie en methoden.

In deze workshop maak je contact met jouw vrije aard, die altijd al aanwezig is, maar vaak bedekt wordt door alle gewoontes en ideeën die je over jezelf en de wereld hebt. Door te rusten in je vrije aard ontspan je, ervaar je welbevinden en geluk en vind je een ruim en helder perspectief op wat er in je leven en in de wereld plaatsvindt.

De inspiratieworkshops worden zowel live op de school als online gegeven door een leraar van de Zijnstraining. De eerstvolgende workshop vindt live plaats op 22 mei van 10.00 tot 13.00 uur o.l.v. Ronald van der Lee.

Informatiemiddag op 28 mei 2022

Op zaterdag 20 juni is er weer een Informatiemiddag gepland, o.l.v. Famke van Halteren. Via een gevarieerd programma ontvang je informatie over Zijnsoriëntatie als pad van levenskunst. Je maakt kennis met één van de werkwijzen en het aanbod van de school. Ook vertelt een student van de Zijnstraining over zijn/haar ervaringen met Zijnsoriëntatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Deelname is gratis, wel graag aanmelden.

Starten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is bedoeld voor mensen die een spirituele affiniteit of liefde voelen voor vrijheid en verlichting en die gemotiveerd zijn om hun leven van daaruit vorm te geven.

In september en oktober 2022 starten er twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Esther Hamers en Ronald van der Lee. Wil je daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductie-workshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden, we reserveren dan een plaats voor je in de Zijnstraining. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intake-procedure en het intakeformulier.

Introductie-workshop ‘Leven vanuit Vrijheid’

De eerstvolgende Introductie-workshops staan gepland op donderdag 16 t/m zaterdag 18 juni (o.l.v. Annet Posthuma) en donderdag 7 t/m zaterdag 9 juli  (o.l.v. Famke van Halteren).

In deze inspirerende driedaagse workshop maak je kennis met de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. Je komt in contact met de volledig vrije dimensie in jou, waar wijsheid, liefde en helderheid als vanzelf aanwezig zijn. In deze inherente Vrijheid ent je je. Dat geeft een compleet ander perspectief op jezelf, je relaties, je leven. Dit is de kern van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken.

Summerschool ‘Energie en Gewaarzijn”

Veel meer dan we in de gaten hebben herhalen we ons verleden. We hebben ons in onze jeugd reflexmatig verkrampt tegen ‘onliefde’ van de zorgende omgeving en die verdediging is permanent en onbewust geworden. We vinden die verkramping terug in ons lichaam, onze energie en onze geest. De verkramping maakt ons blind voor de openheid van nu. Het verkrampte deel in ons benadert alles als een voortzetting van het verleden en vindt altijd wel een bewijs voor zijn wantrouwen. Zo verspil je je leven.

Het is mogelijk om ons te bevrijden uit die verkrampte, gestolde werkelijkheidsconstructie. Het hele zijnsgeoriënteerde pad is daarvoor ingericht. In deze Summerschool zullen we specifiek aandacht geven hoe het verleden gecondenseerd is in je lichaam en energie. En zullen we methodes aanreiken om die stollingen te bevrijden in openheid. Door met precieze en geduldige aandacht bij ons lichaam te zijn kunnen we gaan ontdekken hoe we onszelf vasthouden, optrekken en afwenden. We kunnen bewust een liefdevolle omgeving om onszelf heen projecteren zodat de geschrokken delen zich weer willen verbinden. Zodra de verbinding hersteld is komt de oorspronkelijke goedheid die verkrampt is geraakt weer vrij als pure energie, en ongeprogrammeerde openheid.

Die pure energieën zullen we ook als voertuig gebruiken om je los te weken uit de onbewuste, beperkende aannames en te laten wennen aan stroming, schoonheid en vrijheid. Dit alles doen we vanuit de motivatie dat we op deze manier een pad scheppen voor de manifestatie van jouw vrije, verlichte aard in de wereld. 

Zijn, Tijdschrift voor geïnspireerde levenskunst

De nieuwe Zijn – een kanjer van 100 pagina’s – komt er aan…

“De wereld, dat ben jij!” schrijft Hans Knibbe en daarmee rolt hij alsmaar verfijnder uit hoe verlicht burgerschap eruit ziet. Over presentie en houvastloos mysterie, dat volslagen ongehinderd en vrij is.

In een boeiend interview met Reinhilde Pulinx, auteur van het recent verschenen boek Mindfulness in superdiversiteit, spreekt zij over hoe we liefdevol samen kunnen zijn met anderen, ook in pijn. En hoe we er voor kunnen zorgen dat in onze westerse sangha’s meer diversiteit ontstaat.

Verder een onderzoek naar de drijfveren van té hard werken. Welke patronen spelen daar en hoe kan je ze loslaten?

In een aantal artikelen wordt het verlangen om samen te werken zichtbaar. Het verbeelden van een mogelijke toekomst is aan de orde…

Zijn: verdiepende artikelen, frisse interviews, columns, boekbesprekingen, poëzie. Alles wat je nodig hebt om je leven meer glans te geven. Zowel digitaal als in print. Met een Zijn Compleet abonnement krijg je zelfs toegang tot het hele Cirkel-/Zijnarchief.

Alle informatie en hoe abonneren: Klik hier
Het bladerbare inkijkexemplaar: Klik hier

Ideeën en enthousiaste schrijvers / medewerkers altijd welkom!

De volgende nieuwsbrief verschijnt in juli
met o.a. de volgende onderwerpen:

Nieuw vierdaags aanbod voor gevorderde studenten

Starten met de Zijnstraining

Leergang 3e perspectief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.