fbpx

Modules

Zijnsgeoriënteerde begeleiderskunst

Een vast/verplicht onderdeel van de Opleiding leraar Zijnsoriëntatie – ook opengesteld voor leden van de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie en/of de Zijnskring.

Tijdens deze modules ontdek je diepgaand – zowel theoretisch als begeleidings-technisch – alle aspecten van de Zijnsgeoriënteerde wijze van werken met de menselijke geest. In deze modules leer je anderen te begeleiden vanuit de (vrije) Meesterpositie, leer je hoe je op Zijnsgeoriënteerde wijze kunt werken met de verschillende optieken waarin de student/cliënt kan verkeren, van de symbiotische optiek tot de Spiritoptiek.

De leermethode is ervaringsmatig; er wordt voortdurend geoefend in drietallen waarbij je veel feedback krijgt. Je maakt je de beginselen van de Zijnsgeoriënteerde psychologie eigen, zowel door colleges hierover als door zelfstudie. Iene van Oijen is de leraar van deze modules.

De modules worden gevolgd door studenten uit de diverse leerjaren. De modules zijn ook opengesteld voor de leden van de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders én voor leden van de Zijnskring die Meesterschap in hun reguliere werk willen belichamen.


 

Thema’s 2024-2025

In de eerste vakmodule leer je je jouw student zijn/haar/hun vrije aard te belichamen met behulp van zijnsgeoriënteerde dynamisch lichaamswerk.

Het gevoelslichaam vormt zich naar het altijd beperkte vormveld van het huis van de ouders. De student raakt daardoor ongemerkt verkrampt. Door vanuit verhoogde optiek te werken met het gevoels- en energetisch lichaam komt de student in contact met de oorspronkelijke vrije Zijnsenergie. Dit helpt de student het ‘doen wat je wilt’ te ontdekken.

De tweede en derde modulen hebben als thema het werken met de val, een belangrijke Zijnsgeoriënteerde werkwijze.

Je leert om de student te begeleiden naar juist die plek die chronisch afgeweerd wordt, naar de ervaring van contactloosheid in het huis van de ouders. Je bekwaamt je om een onverschrokken ‘voedvrouw/man’ te zijn door te koersen op het vallen in de psychologische leegte, daar waar de student meent niet te kunnen bestaan, maar die de toegang is tot zijn/haar ongeschonden Zijnsaard.

Het onderwerp van de vierde module is de theorie en werkwijzen van de niet-herkende boeddha kwaliteit. Je leert je student om iedere psychologische en energetische kramp te benaderen als ‘ingevouwen zwanenvleugels’, als een nog niet herkende boeddha, waardoor de spirit intentie van de kramp zich openbaart.

Praktische informatie schooljaar 2024-2025

Modules
4 x 2-daagse

Data (vr & za):

  • 20 en 21 september
  • 15 en 16 november
  • 7 en 8 maart
  • 9 en 10 mei


Tijd:
dagelijks van 10.00 – 17.00 uur

Leraar:
Iene van Oijen

Iene van Oijen

Locatie:
School voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 1.300,-

treed de kramp tegemoet alsof het een kostbaar deel van jou is