fbpx

Zelfliefde

Cursus gezonde Zelfliefde

Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of Zijnsoriëntatie.

Meld je hier aan voor de cursus

 

Wat is Zelfliefde?

Wij noemen het een cursus in – Gezonde – Zelfliefde om aan te geven dat het geen cursus is om jezelf te verbeteren. Gezonde Zelfliefde is erop gericht om je in contact te brengen met de liefde die al in je oorspronkelijke, natuurlijke aard besloten ligt. Zelfliefde is gezond als zij ons in de richting van vertrouwen, verbinding, ontspanning en onbezorgdheid leidt. Dat maakt ons blij, geeft ons een gevoel van rijkdom en maakt ons vanzelf gevend naar de wereld.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt herhalen we overlevingspatronen die ontstaan zijn in onze jeugd. Psychologische patronen die ons onrustig en energetisch opgetrokken maken en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en zelfliefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar ‘wat kan zijn’. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding met onszelf en onze omgeving. Daarom is gezonde Zelfliefde een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst.

Hoe beoefen je gezonde Zelfliefde?

In de cursus oefenen we met het doorbreken van de overlevingspatronen. We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je van nature al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.

In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

 

Zie meer video’s over Gezonde Zelfliefde; klik hier.

 

Zelfliefde is liefde voor jezelf en je omgeving

Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen ben je meer aanwezig en word je liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker en minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het leren rusten in je basis en het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard.

 


Opzet van de cursus Gezonde Zelfliefde

De cursus bestaat uit acht dagdelen waarin je leert:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn;
  • liefdevolle en open aandacht te geven aan waar je bent en hoe je bent;
  • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding);
  • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte en warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf;
  • je eigen basale goedheid te ontdekken en daarmee in contact te blijven in stressvolle situaties;
  • zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet.

 


Cursuslocaties

De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkeld door de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie, in nauwe samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie.

De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Nederland en België, door leraren Zijnsoriëntatie die hiervoor geautoriseerd zijn door Hans Knibbe.

gezonde zelfliefde helpt je een gelukkiger leven te leiden