fbpx

Psychologische begeleiding

Ben je op zoek naar psychologische begeleiding? Zijnsoriëntatie kent een rijk scala aan beproefde methodes om dieper af te dalen in jezelf en te ontdekken waar je psychologische lijden door veroorzaakt wordt.

Onze begeleiding is direct, ervaringsmatig en diepgaand. We zorgen voor een veilig klimaat en werken vanuit het contact met je intrinsieke heelheid. Zo voorkomen we dat je gehertraumatiseerd raakt door de voorheen afgeweerde pijn en verlatenheid.

Je leert om open aanwezig te blijven bij gevoelens en realisaties waar je voorheen geen contact mee had. Hierdoor kan jouw pijn transformeren in rijkdom en presentie. Je maakt contact met je onderdrukte en teruggetrokken verlangens en leert die vorm te geven in je huidige leven.

Je leert ook om nieuw, creatief gedrag te ontwikkelen op de plekken waar je voorheen in de greep was van reactieve, neurotische patronen.
Je krijgt training in ‘gezonde zelfliefde’ en meditatie training.

 


 

Vormen van begeleiding

Zijnsgeoriënteerde psychologische begeleiding is ontwikkeld als onderdeel van Zijnsoriëntatie als pad van verlichte levenskunst. Er zijn verschillende vormen van begeleiding:

  • begeleiding in kleine groepen
  • individuele begeleiding
  • partnerrelatie begeleiding

 

Onderzoek heeft aangetoond dat psychologische begeleiding effectiever is wanneer deze in (kleine) groepen plaatsvindt. Naast dat het effectiever is, vergroot het ook je medemenselijkheid: het getuige zijn van elkaars proces opent je hart voor anderen. De zijnsgeoriënteerde leraren bieden dan ook zogenaamde padbegeleiding groepen aan naast individuele begeleiding.

Al met al vraagt zijnsgeoriënteerde psychologische begeleiding een stevige motivatie en leerbereidheid van je. In Zijnsoriëntatie noemen we iemand die in begeleiding is dan ook een ‘student’ en niet ‘cliënt’.

 


 

Geregistreerde leraren Zijnsoriëntatie

Alle geregistreerde leraren Zijnsoriëntatie die begeleiding geven hebben de zesjarige opleiding leraar Zijnsoriëntatie gevolgd aan de School voor Zijnsoriëntatie en zijn lid van de BLZ (Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie). Deze leraren volgen supervisie en nascholing in de school. Alleen zij mogen dit logo voeren:

 


 

Overige informatie

Zoek naar een begeleider/leraar Zijnsoriëntatie bij jou in de buurt.

 

Boeken

Meer lezen over Zijnsoriëntatie? Lees de boeken van Hans Knibbe:


Gezonde Zelfliefde boek


Zitten in Zijn

treed de kramp tegemoet alsof het een kostbaar deel van jou is

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.