fbpx

Hans Knibbe

Over Hans Knibbe

Hans Knibbe (1949) is de oprichter en inspirator van de School voor Zijnsoriëntatie (1987). Hij is als klinisch psycholoog afgestudeerd in 1975 en legde zich toe op het eigen maken van de zogenaamde humanistische therapievormen als Gestalt en Imagery, onder andere door opleiding te volgen bij het ‘institute of unitive psychology’ van J. Stattman. In diezelfde periode heeft hij zich ook verdiept in Advaita en Boeddhisme.

Na een aantal jaren lid te zijn geweest van de groepspraktijk unitieve psychologie en ook les te hebben gegeven in de unitieve opleiding, leidde zijn spirituele ontwikkeling ertoe om de inherente en altijd aanwezige heelheid van de persoon als uitgangspunt van zijn begeleiding te kiezen. Dat leidde tot de ontwikkeling van Zijnsoriëntatie en in het kielzog daarvan de oprichting van de School voor Zijnsoriëntatie.

Dzogchen werd zijn belangrijkste spirituele bron. Hij heeft retraites gevolgd bij Sogyal, Namkhai Norbu, Tsoknyi Rinpoche, Tenzin Wangyal en Dan P. Brown.

Zijn psychologische kennis verdiepte hij met objectrelatie- en hechtingstheorieën.

Op dit moment is hij de inhoudelijke directeur en bestuurder van de School voor Zijnsoriëntatie, geeft retraites, nascholing en een non duale lerarenopleiding voor afgestudeerde leraren.

Recente publicaties

Zijn belangrijkste publicaties zijn: Rusten in Zijn, Zijn en Worden, Handboek Zijnsoriëntatie en recentelijk: Zie, je bent al vrij! en Gezonde Zelfliefde. Een compleet overzicht van al zijn publicaties vind je in de webwinkel.

Parels uit de schatkist van Longchenpa

Parels uit de schatkist

Hans Knibbe bespreekt op levendige en toegankelijke wijze ‘parels’ uit het meesterwerk van Longchenpa, ‘schatkist van schriftelijke overdracht door geschriften’. Hij brengt de veertiende eeuwse teksten tot leven en maakt ze relevant voor de huidige westerse mens.

€ 24,95
Zitten in Zijn

Zitten in Zijn

Zijnsgeoriënteerde meditatie is opgebouwd uit een aantal fases van toenemende verfijning en diepte, culminerend in non duale niet-meditatie. In dit boek vind je precieze beschrijving van de visie, methode en valkuilen van iedere fase.

€ 24,95
Gezonde Zelfliefde boek

Gezonde Zelfliefde

Gezonde zelfliefde is de kunst om liefdevol contact toe te laten in gebieden die voorheen gesloten waren en gegrond te raken in rust en waardigheid. Dit vormt de noodzakelijke basis voor een gezonde leefstijl en het lopen van een spiritueel pad.

€ 24,95

Zie, je bent al vrij!

Zijnsoriëntatie is gebaseerd op het zicht dat alles in wezen vrij, ongebonden, non duaal en stromend is. En dat het onze ‘gewone geest’ is, die het vastzet in bestaande kaders. Dit verlichte zicht vormt de basis van de Zijnsgeoriënteerde benadering.

€ 24,95

wanneer we ons niet afschermen voor het nooit eindigende
appèl van de wereld ontwaakt ons bodhicitta hart

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.