fbpx

Introductietraining ‘Je wijsheidsgeest aanroepen’

Je wijsheidsgeest aanroepen

Voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie en de driejarige Zijnstraining

Zes bijeenkomsten in voorjaar 2025

In de Introductietraining Zijnsoriëntatie ‘Je wijsheidsgeest aanroepen’ maak je ervaringsmatig kennis met het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. We bieden je tijdens de zes trainingsdagen een variatie aan werkvormen aan, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen.

Deze werkvormen hebben gemeen dat ze je in contact brengen met je wijsheidsgeest. Vanuit afstemming op je wijsheidsgeest is het mogelijk om geïnspireerde antwoorden te vinden op de vragen die het dagelijks leven aan je stelt én een richtinggevoel te ontwikkelen voor wat jouw vrije, wijze bijdrage kan zijn in je verbinding met naasten en de gemeenschap waar je deel van uitmaakt.

Op dag 1 en 2 ontdek je hoe je je gewoonte van inkapselen in vertrouwde zelfbeelden en gewoontepatronen kunt doorbreken en contact kunt maken met je vrije, verlichte aard, die helemaal vrij is van je geschiedenis, van je gewoontepatronen en van alles wat je over jezelf en je leefwereld bent gaan denken. Door vertrouwd te raken met de meditatiehouding en te leren ‘zitten als een berg’ ontdek je hoe je direct jouw dieper gelegen innerlijke vrijheid en wijsheid (je ‘wijsheidsgeest’) kunt treffen.

Op dag 3 en 4 leer je met behulp van visualisaties contact te maken met vrije, ongeconditioneerde inspiratiebeelden, zoals het huis van Zijn en de Zijnsouders. De beelden, die voortkomen uit je wijsheidsgeest, leren jou jezelf en je leefomgeving kennen op een totaal ander zijnsniveau dan waarop je tot nu toe gewend bent. En brengen je in contact met de vrije blik van de Zijnsouders Je neemt niet meer de vertrouwde wereld als uitgangspunt, maar de open, frisse, vrije wereld van het huis van Zijn en de Zijnsouders. Je kunt het besluit nemen dat je dit als je wereld wilt zien.

Een belangrijk kenmerk van Zijnsoriëntatie is het kunnen werken met psychologische issues vanuit afstemming op je wijsheidsgeest. Dag 5 en 6 staat dan ook het leren aanroepen van je wijsheidsgeest in lastige of moeilijke situaties centraal. Je leert, in contact met de Zijnsouders, een ruimere, wijzere blik ontwikkelen op wat er precies speelt in die situaties. Hierdoor ga je jezelf en de hele situatie genuanceerder en diepgaander zien en begrijpen.

Tijdens de Introductietraining kun je ontdekken of dit pad van levenskunst passend is voor jou. Wil je hierna doorgaan met Zijnsoriëntatie, dan is deze training een goede voorbereiding op de driejarige Zijnstraining.

Praktische informatie schooljaar 2024-2025

Introductietraining

Data (6x do – 2025):

  • 23 januari
  • 20 februari
  • 27 maart
  • 24 april
  • 22 mei
  • 19 juni


Tijd
:
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Leraar:
Esther Hamers

Locatie:
School voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 840,-

niet halen, maar stralen

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.