fbpx

Introductieworkshop ‘Leven vanuit Vrijheid’

Leven vanuit Vrijheid

Voor iedereen die geïnteresseerd is in Zijnsoriëntatie en de driejarige Zijnstraining


meld je hier aan voor de Introductieworkshop

In de Introductieworkshop ‘Leven vanuit Vrijheid’ maak je kennis met Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging en zitmeditatie, het vinden van de vrije contactpositie en de visualisatie van het huis van Zijn en de Zijnsouders.

Door het beoefenen van deze werkwijzen ontdek je een volledig vrije dimensie in jou, die altijd ruimer is dan je gevoelens en ervaringen, waar een onverstoorbare stilte en openheid in aanwezig is. Door je op deze vrije dimensie af te stemmen krijg je toegang tot een niveau van inzicht, vrijheid en ruimhartigheid, die je vertrouwde manier van oriënteren ver overtreft. En ontstaat er een fundamenteel andere houding naar jezelf en je dagelijkse leven.

Op dag 1 ontdek je hoe je een breuk kunt maken met het voortdurend op weg zijn van je gewoontezelf, waardoor er ruimte komt om ‘te Zijn’. Je maakt ook kennis met de vrije contactpositie, waardoor de grijperigheid en afweer van je gewoonteaandacht ontspant en je blik verruimt.

Op dag 2 leer je je blik nog verder te verruimen door je – via visualisatie – af te stemmen op vrije, ongeconditioneerde beelden, zoals het huis van Zijn en de Zijnsouders. De beelden die je in de visualisatie oproept komen voort uit de vrije dimensie, uit je wijsheidsgeest.

Vanuit deze ruime blik werken met psychologische issues is een belangrijk kenmerk van Zijnsoriëntatie. Op dag 3 van de workshop leer je dan ook deze vrije blik te laten rusten op iets uit je leven wat je moeilijk vindt, bijvoorbeeld een lastige emotionele situatie. Hierdoor ga je jezelf en de ander/de situatie genuanceerder en diepgaander zien en begrijpen.

Door steeds weer af te stemmen op Vrijheid ontwikkel je het vermogen om geïnspireerde en authentieke antwoorden te vinden op de uitdagingen die het dagelijks leven aan je stelt.

Dit is de kern van het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We nodigen je van harte uit om hiermee kennis te maken.

De Introductie-workshop is ‘los’ als workshop te volgen, zodat je kunt ervaren hoe het is om je vanuit Vrijheid te oriënteren. Deze driedaagse vormt een goede voorbereiding op de Zijnstraining.

Ervaring van een student

Olav over de heldere methodiek en persoonlijke betrokkenheid
(videoduur: 01.13)

Klik hier voor meer video’s van studenten.

Praktische informatie

Introductieworkshop
‘Leven vanuit Vrijheid’

Dit schooljaar is de Introductieworkshop gepland in:

 


 

Data:
do 29 t/m za 31 augustus 2024
Aantal plaatsen beschikbaar: voldoende

Tijd:
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Leraar:
Annet Posthuma

AnnetPosthuma

Locatie:
School voor Zijnsoriëntatie, Doelenstraat 42 te Utrecht

Tarief:
€ 407,-

niet halen, maar stralen

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.