fbpx

Winterretraite

Voor studenten en oud-studenten van de school die minimaal het eerste jaar van de Zijnstraining positief hebben afgerond. 

De droom van ‘werkelijkheid’

In de Winterretraite staat herkenning van ‘leegte’ centraal. Leegte-herkenning houdt in dat we doorzien dat de werkelijkheid zoals we die normaal beleven een constructie van onze geest is. We kennen duur, vastigheid en concreetheid toe aan onze indrukken. We creëren van iedere waarneming razendsnel een innerlijke representatie die veel stabieler is dan de waarneming op zich. Zo toveren we onszelf een stabiel zelf en wereld voor die -hoewel handig in gebruik- ons vervreemdt van onze non duale verlichte aard.

Leegte-analyses die onze werkelijkheidsbeleving deconstrueren zijn in eerste instantie niet prettig, ze ontwortelen ons uit de bedding die we dromen. Niemand wil zonder houvast, zonder centrum en begin zijn. Het is vaak bedreigend om te realiseren dat we niet samenvallen met onze zelfbeelden, dat de wereld niet is hoe we hem denken, dat er geen plek is waar we ons kunnen nestelen, dat ons verleden een creatie is, de toekomst een gedachte en dat we ‘nu’ niet kunnen vinden.

Maar het blijkt iedere keer dat het doorzien van de illusoire ‘lege’ aard van onze ervaringswereld, een enorme ruimte in onze geest opent. We landen in onze ware aard, die nooit gevangen is geweest in de ‘droom van werkelijkheid’.

Het pad van verlichting houdt in dat we onze werkelijkheidsdroom doorzien en ons leven enten op de openheid en straling van onze ware aard.

Laten we moedig zijn en ontwaken uit de droom.


 

Aanvullend Padbegeleiding

Voor studenten die deelnemen aan de Winterretraite is er de mogelijkheid om ook deel te nemen aan één van de aanvullende padbegeleidingsgroepen.

Klik hier voor meer informatie over Aanvullend Padbegeleiding.

 


 

Praktische informatie

Winterretraite
Februari 2025

Data:
Za 1 t/m do 6 feb 2025
aankomst op vr 31 januari ná 17.00 uur

Leraar:
Hans Knibbe

Locatie:
Chateau Frandeux, Rue de Pelerins 4 te Frandeux (België)

+ online

Tarief:

Verblijfskosten*: € 630,-
+ trainingskosten:

  • Standaardtarief: € 575,-
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 400,-
  • Genereus tarief: € 575,- plus vrijwillige bijdrage

 

* Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief  voor een eenvoudige en gedeelde kamer. Circa een maand voor de retraite wordt de kamerindeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven. Hierbij kun je kiezen voor een luxere kamer, waarbij achteraf een toeslag gerekend wordt. Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een tweepersoonskamer niet te delen; voor deze ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend.

leegte is de geboorteplek van verlichting