fbpx

Retraite 3e perspectief

Herkenning van non-duale vrijheid en leren ‘rusten in Zijn’

Er zijn nog slechts een paar plekken beschikbaar; inschrijving o.b.v. beschikbaarheid.

Voor studenten die minimaal de driejarige Zijnstraining hebben afgerond.
Ben je oud-student en wil je graag deelnemen? Schrijf dan een verzoek tot deelname aan Hans Knibbe. Om te kunnen bepalen of deelname passend is, kan een persoonlijk gesprek onderdeel van de procedure zijn.

In het 3e perspectief nemen we de non-duale openheid die reeds compleet aanwezig is als de grond van onze geest als uitgangspunt. Hier valt geen werk meer te doen, het gaat om steeds opnieuw herkennen en deze moeiteloze wijze van zijn te leren onderscheiden van gefixeerde meditatiestaten.

Het wennen aan deze ongecompliceerde openheid wordt ondersteund met meditaties volgens de stappen die in het boek Zitten in Zijn zijn beschreven.

 

Twee retraites, los van elkaar te volgen

Dit schooljaar zijn er twee 3e perspectief retraites o.l.v. Hans Knibbe gepland, die ook los van elkaar te volgen zijn. Het zwaartepunt in deze retraites zal liggen in de herkenning van onze verlichte aard, hoe die te onderscheiden van onze duale geest en de kunst om hierbij te blijven zonder in duale meditatie te vervallen.

Beide retraites vinden plaats in Frandeux. Wanneer je een dwingende reden hebt om niet live bij een retraite te kunnen zijn, is het mogelijk om de retraite online te volgen. Er is hard gewerkt aan een verbetering van de internetcapaciteit in Frandeux, dus de Zoomverbinding zal stabieler zijn dan eerder.

Wij gaan ervan uit dat deelnemers aan de retraites het boek Een schatkist van overdracht door geschriften van Longchenpa bestuderen, naast het boek Parels uit de schatkist van Longchenpa.

NB Najaar ’24 zal er een tweejarige derde perspectief leergang starten o.l.v Hans Knibbe, waarin hij met behulp van ondermeer teksten uit de Schatkist van Longchenpa 3e perspectief onderricht zal aanbieden, aangevuld met voorbereidende beoefeningen. Tussentijds instappen in deze tweejarige leergang is vanwege de opbouw niet mogelijk.

Om aan deze leergang deel te kunnen nemen dien je minimaal één keer een 3e perspectief retraite van zes dagen bij Hans gevolgd te hebben. Dat kan het komende schooljaar zijn, maar ook eerdere retraites tellen mee. Meer inhoudelijke informatie hierover volgt in september ’23.


 

Aanvullende Padbegeleiding

Voor studenten die deelnemen aan de Leergangen is er de mogelijkheid om ook deel te nemen aan één van de aanvullende padbegeleidingsgroepen.


Klik hier voor meer informatie Aanvullende Padbegeleiding.

Praktische informatie schooljaar 2023-2024

Leergang 3e perspectief

  • Twee retraites
  • Los van elkaar te volgen


Data
:

  • Za 7 t/m do 12 oktober 2023
  • Za 25 t/m do 30 mei 2024


Aankomst op vr ná 17.00 uur, vertrek op do-avond ná het diner of vr-ochtend

Leraar:
Hans Knibbe

Locatie:
Chateau Frandeux
Rue de Pelerins 4 te Frandeux (België)

Wanneer je een dwingende reden hebt om niet live bij een retraite te kunnen zijn, is het mogelijk om de retraite online te volgen. 

Tarief (per retraite van 6 dagen): 

verblijfskosten* € 558,-
+ trainingskosten:

  • Standaardtarief: € 643,-
  • Tarief voor studenten met laag inkomen: € 453,-
  • Genereus tarief: € 643,- plus vrijwillige bijdrage

 

* Alle inschrijvingen voor het verblijf zijn o.b.v. het basistarief  voor een eenvoudige en gedeelde kamer. Circa een maand voor de retraite wordt de kamerindeling gemaakt waarbij je jouw voorkeuren kunt doorgeven. Hierbij kun je kiezen voor een luxere kamer, waarbij achteraf een toeslag gerekend wordt. Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een tweepersoonskamer niet te delen; voor deze ‘eenpersoonskamers’ wordt eveneens een toeslag gerekend.

gewaarzijn is de grond van alle verschijningen
en manifesteert als alle verschijningen