Prijsbeleid school voor Zijnsoriëntatie
“Het is onze diepste wens dat Zijnsoriëntatie de wereld ten goede komt”
Daarom kiezen we voor een prijsbeleid dat de school zo toegankelijk mogelijk maakt voor een breed publiek. We hopen hiermee te bereiken dat:
- zoveel mogelijk mensen, ook mensen met lage inkomens, kunnen deelnemen aan de school voor Zijnsoriëntatie;
- onze studenten, die vaak jarenlang aan de school verbonden zijn, de retraites en leergangen kunnen blijven volgen;
- degenen die Zijnsoriëntatie ook gunnen aan mensen die het standaardtarief niet kunnen opbrengen, solidair met hen willen zijn en een donatie willen doen aan het solidariteitsfonds (in oprichting).
Het is onze wens om onze Pad-cultuur samen te ondersteunen. Het bestuur en de leraren zetten zich onder andere in voor de hoge kwaliteit van de trainingen en doen, naast hun betaalde werk, veel vrijwilligerswerk voor de school. We hopen dat onze studenten ook willen bijdragen – wat overigens velen al doen – in de vorm van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of het geven van donaties ten behoeve van mensen met lage inkomens. Zo creëren we met elkaar een Pad-cultuur waarin we gevend zijn naar elkaar, die we samen dragen en tot bloei laten komen.
Retraites en leergangen
Voor retraites en leergangen hanteren we drie tarieven voor de trainingskosten, waarbij de inschrijver zelf kiest welk tarief voor hem/haar passend is:
- standaard
- lage inkomens
- genereus
We hebben het standaard tarief. Daarnaast hebben we het tarief lage inkomens. Dit is een lager tarief voor degenen die het standaardtarief niet kunnen opbrengen.
Bij het tarief genereus doet de inschrijver een extra financiële bijdrage aan het solidariteitsfonds om deelname van mensen met een laag inkomen mogelijk te (blijven) maken.
Jongeren
Sinds een aantal jaren hebben jongeren – met een speciaal aanbod voor jongvolwassenen –
al een bijzondere plek in de school. Het tarief voor dit aanbod is lager en dit zullen we in de komende jaren ook op deze wijze voortzetten.
Tegemoetkoming in trainingskosten / Laag inkomen
Studenten met een laag inkomen die deel willen nemen aan de Leergangen/Retraites kunnen bij hun inschrijving kiezen voor het tarief voor mensen met een laag inkomen. Let op: dit geldt dus uitsluitend voor de Leergangen en Retraites – en dus niet voor de Zijnstraining of het overige aanbod.
De school voor Zijnsoriëntatie hanteert hierbij de volgende inkomensgrenzen:
- alleenstaanden met een bruto inkomen inclusief bijverdiensten: tot € 24.075,-
- samenwonenden/gehuwden met een bruto verzamelinkomen inclusief bijverdiensten: tot € 32.675,-
De school voor Zijnsoriëntatie kan, om welke reden dan ook, vragen om de inkomensgegevens ter bevestiging te overleggen.