fbpx

Nieuwsbrief juli 2022

De zomer staat nu echt voor de deur en net als voorgaande jaren ronden we het schooljaar feestelijk af met de Summerschool, die op dit moment met 75 deelnemers plaatsvindt in Bilthoven.

Ook voor schooljaar 2022-2023 hebben we weer een mooi aanbod samengesteld. Deze is te vinden op de website; zie deze link.

Voor studenten die het vervolgaanbod van de school volgen, ziet het komende jaar er wat anders uit dan jullie gewend zijn. Hans Knibbe en Iene van Oijen hebben een sabbatical gepland van januari tot en met augustus 2023. Hans Knibbe verzorgt in september de zesdaagse Leergang 3e perspectief, in oktober de vierdaagse Leergang 2e perspectief, in november een Driedaagse workshop over meditatie en in december de Winterretraite. Wil je dit schooljaar aanbod volgen bij Hans Knibbe, schrijf je dan tijdig in, vol = vol.

In het voorjaar van 2023 bieden Annet Posthuma en Famke van Halteren allebei een vierdaagse aan voor de gevorderde studenten. Annet verzorgt een vierdaagse retraite en Famke verzorgt een vierdaagse training. Meer gedetailleerde informatie over de inhoud van het programma volgt half augustus. Je kunt je wel alvast aanmelden; zie deze link.

In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar vind je informatie over starten met de Zijnstraining, de Introductieworkshop in augustus en september, de Driedaagse workshop over meditatie, de Padbegeleiding aanvullend op de leergangen, een voordeel-aanbod van de kaartensets Zijn en Zitten in Zijn en de nieuwste editie van het tijdschrift Zijn, met weer een interessant artikel van Hans Knibbe over verlicht burgerschap.

Tot slot besteden we nog kort aandacht aan onze pagina op LinkedIn (met een verzoek de school te volgen) en onze inzet om opgenomen te worden in het STAP-scholingsregister.

We wensen jullie een ontspannen & onbekommerde zomertijd.

Starten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is bedoeld voor mensen die een spirituele affiniteit of liefde voelen voor vrijheid en verlichting en die gemotiveerd zijn om hun leven van daaruit vorm te geven.

In september en oktober 2022 starten twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Esther Hamers en Ronald van der Lee. Wil je daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden; we reserveren dan een plaats voor je in de Zijnstraining. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intakeprocedure en het intakeformulier.

Introductieworkshop 'Leven vanuit Vrijheid'

De eerstvolgende Introductieworkshops vinden plaats van donderdag 25 t/m zaterdag 27 augustus (o.l.v. Famke van Halteren) en van donderdag 15 t/m zaterdag 17 september (o.l.v. Annet Posthuma). In deze driedaagse training krijg je een ervaringsmatige impressie van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. Deze werkwijzen brengen je in contact met een volledig vrije dimensie in jou, waar wijsheid, liefde en helderheid spontaan aanwezig zijn. In deze inherente Vrijheid ent je je. Dat geeft een compleet ander perspectief op jezelf, je relaties en je leven. Dit is de kern van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. We nodigen je van harte uit om hier kennis mee te maken.

Driedaagse workshop ‘Meditatie in de drie perspectieven’ van 10 t/m 12 november 2022

In deze workshop, die zowel voor beginners als gevorderden geschikt is, zal Hans Knibbe de deelnemers een proeve geven van de verschillende Zijnsgeoriënteerde meditatievormen; deze worden uitgebreid besproken en beoefend. Je zult tijdens deze dagen heel nabij contact maken met de schoonheid en vreugde van jouw Spiritaard en non-duaal Gewaar-Zijn.

Zoals het er nu uitziet, geeft Hans Knibbe deze workshop voor de laatste keer en wordt de workshop volgend jaar door een andere leraar verzorgd. Mocht je graag kennis willen maken met Hans Knibbe, schrijf je dan in! Ook als je verlangen hebt om je meditatie-practise te verfrissen en/of te verdiepen ben je van harte welkom. De driedaagse vindt plaats van 10 t/m 12 november in de Centrumkerk in Bilthoven.

Padbegeleiding ter verdieping van je pad

We bieden voor studenten die deelnemen aan een leergang ook Padbegeleiding aan. Het is van onmisbare waarde om met regelmaat een jaar Padbegeleiding te volgen, om eventuele misverstanden/verwarringen die ontstaan op het pad in beeld te brengen en te verhelderen. Daarmee houd je koers op het pad.

De Padbegeleiding sluit aan bij Leergang 2e perspectief ‘Toewending naar en belichaming van de Spirit’. In de ochtend besteden we aandacht aan de werkvormen, die Hans Knibbe aanreikt in de vierdaagse in oktober 2022, eventueel aangevuld met andere 2e perspectief beoefeningen. In de middag is er ruimte om, vanuit de Spiritafstemming, persoonlijke issues te verhelderen die wakker worden in het lopen van het verlichtingspad. Weerstanden, angsten, overdrachten en eventuele moeilijkheden en vragen met betrekking tot je practise zijn van harte welkom om in te brengen in de Padbegeleiding.

Er zijn nog een paar plekken vrij in de donderdaggroep o.l.v. Famke van Halteren en nog in de vrijdaggroep o.l.v. Annet Posthuma.

Boek Zitten in Zijn & kaartenset

De vakantieperiode biedt een mooie gelegenheid om extra tijd aan meditatie te besteden. Het boek Zitten in Zijn geeft je handvatten voor je dagelijkse meditatiepractise. Hans Knibbe legt in dit boek de zes fases in meditatie die hij voor de Zijnsoriëntatie ontwikkelde, uitgebreid uit en licht ze toe.

De kaartensets (Zijn en Zitten in Zijn) bieden dagelijks inspiratie. Samen zijn de twee sets nu extra voordelig aan te schaffen voor € 14,00 via de winkel

Zijn, tijdschrift voor geïnspireerde levenskunst

Het thema van de nieuwe Zijn is ‘verlicht burgerschap’. Een niet te missen nummer vindt de redactie, want daar gaat het tenslotte om op een pad van levenskunst.

Hans Knibbe beschrijft in zijn artikel hoe we als burgers, als bewoners van deze aarde, verlicht in de maatschappij kunnen staan. De kern van verlicht burgerschap is onze onderlinge afhankelijkheid. “Je beseft dat je altijd, intrinsiek en onlosmakelijk verbonden bent met alles om je heen. Het gaat niet meer om je persoonlijke wel en wee”, schrijft hij in zijn verdiepende artikel.

Verder in dit nummer artikelen over: Té hard werken – De wijsheid van superego – De lezersvraag en een vraag van een vrouw uit Oekraïne over hoe om te gaan met de oorlogen in de wereld – Een boeiend interview met Reinhilde Pulinx, doctor in de gender- en diversiteitsstudies. Dit en nog veel meer.

Klik hier voor een preview met enkele fragmenten van de artikelen in deze prachtige uitgave van Zijn.

Zijn is zowel digitaal als in print verkrijgbaar. Met Zijn Compleet krijg je zelfs toegang tot het hele Cirkel-/Zijn archief, inclusief handig trefwoordenregister op thema.

Klik hier voor alle info en hoe te abonneren.

LinkedIn

Sinds kort zijn wij ook actief op LinkedIn. Ben jij ook actief op LinkedIn? En wil je ons helpen meer mensen in contact te brengen met Zijnsoriëntatie en de school, volg ons dan op LinkedIn. Via deze link kom je op de pagina van de School voor Zijnsoriëntatie, klik daar op de knop ‘Volgen’. Alvast onze hartelijke dank!

STAP-regeling

Op dit moment loopt voor de school de procedure om opgenomen te worden in het STAP-scholingsregister. Deze procedure vraagt enige tijd, maar wij verwachten voor de start van het nieuwe schooljaar toegelaten te worden. Zodra we hier meer over weten, communiceren we dit, o.a. via onze nieuwsbrief.

treed de kramp tegemoet alsof het een kostbaar deel van jou is

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.