fbpx

Nieuwsbrief juli 2022

De zomer staat nu echt voor de deur en net als voorgaande jaren ronden we het schooljaar feestelijk af met de Summerschool, die op dit moment met 75 deelnemers plaatsvindt in Bilthoven.

Intussen kun je hieronder een paar artikelen lezen uit de laatste nieuwsbrief.

 

Beste lezer,

Ook voor schooljaar 2022-2023 hebben we weer een mooi aanbod samengesteld. Deze is te vinden op de website; zie deze link.

Voor studenten die het vervolgaanbod van de school volgen, ziet het komende jaar er wat anders uit dan jullie gewend zijn. Hans Knibbe en Iene van Oijen hebben een sabbatical gepland van januari tot en met augustus 2023. Hans Knibbe verzorgt in september de zesdaagse Leergang 3e perspectief, in oktober de vierdaagse Leergang 2e perspectief, in november een Driedaagse workshop over meditatie en in december de Winterretraite. Wil je dit schooljaar aanbod volgen bij Hans Knibbe, schrijf je dan tijdig in, vol = vol.

In het voorjaar van 2023 bieden Annet Posthuma en Famke van Halteren allebei een vierdaagse aan voor de gevorderde studenten. Annet verzorgt een vierdaagse retraite en Famke verzorgt een vierdaagse training. Meer gedetailleerde informatie over de inhoud van het programma volgt half augustus. Je kunt je wel alvast aanmelden; zie deze link.

In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar vind je informatie over starten met de Zijnstraining, de Introductieworkshop in augustus en september, de Driedaagse workshop over meditatie, de Padbegeleiding aanvullend op de leergangen, een voordeel-aanbod van de kaartensets Zijn en Zitten in Zijn en de nieuwste editie van het tijdschrift Zijn, met weer een interessant artikel van Hans Knibbe over verlicht burgerschap.

Tot slot besteden we nog kort aandacht aan onze pagina op LinkedIn (met een verzoek de school te volgen) en onze inzet om opgenomen te worden in het STAP-scholingsregister.

We wensen jullie een ontspannen & onbekommerde zomertijd.

 

Zijn, tijdschrift voor geïnspireerde levenskunst

Het thema van de nieuwe Zijn is ‘verlicht burgerschap’. Een niet te missen nummer vindt de redactie, want daar gaat het tenslotte om op een pad van levenskunst.

Hans Knibbe beschrijft in zijn artikel hoe we als burgers, als bewoners van deze aarde, verlicht in de maatschappij kunnen staan. De kern van verlicht burgerschap is onze onderlinge afhankelijkheid. “Je beseft dat je altijd, intrinsiek en onlosmakelijk verbonden bent met alles om je heen. Het gaat niet meer om je persoonlijke wel en wee”, schrijft hij in zijn verdiepende artikel.

Verder in dit nummer artikelen over: Té hard werken – De wijsheid van superego – De lezersvraag en een vraag van een vrouw uit Oekraïne over hoe om te gaan met de oorlogen in de wereld – Een boeiend interview met Reinhilde Pulinx, doctor in de gender- en diversiteitsstudies. Dit en nog veel meer.

Klik hier voor een preview met enkele fragmenten van de artikelen in deze prachtige uitgave van Zijn.

Zijn is zowel digitaal als in print verkrijgbaar. Met Zijn Compleet krijg je zelfs toegang tot het hele Cirkel-/Zijn archief, inclusief handig trefwoordenregister op thema.

Klik hier voor alle info en hoe te abonneren.

LinkedIn

Sinds kort zijn wij ook actief op LinkedIn. Ben jij ook actief op LinkedIn? En wil je ons helpen meer mensen in contact te brengen met Zijnsoriëntatie en de school, volg ons dan op LinkedIn. Via deze link kom je op de pagina van de School voor Zijnsoriëntatie, klik daar op de knop ‘Volgen’. Alvast onze hartelijke dank!

Wil je de nieuwsbrief in je eigen mailbox ontvangen?

Ben je nieuwsgierig naar de volledige nieuwsbrief en wil je deze in het vervolg rechtstreeks in je mail ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande rode balk.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.