fbpx

Nieuwsbrief juni 2023

“Zijnsoriëntatie heeft mij vanaf het begin een enorm gevoel van thuiskomen gegeven. Thuiskomen in de zin van dichter bij mezelf komen dan ik misschien wel ooit geweest ben.” (student Zijnstraining)

Zijnsoriëntatie leert je vrijheid te herkennen én te leven. Op het pad maak je contact met je inherente vrijheid. Dat is diepgaand en vreugdevol! Je bent van harte welkom om deel te nemen aan het rijke aanbod van de School voor Zijnsoriëntatie.

Lees hieronder meer van de nieuwsbrief die in juni 2023 is verzonden.

Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!

Introductieworkshop ‘Leven vanuit Vrijheid’

De eerstvolgende Introductieworkshop vindt plaats van donderdag 6 t/m zaterdag 8 juli (o.l.v. Annet Posthuma). De daaropvolgende workshop is van donderdag 21 t/m zaterdag 23 september (o.l.v. Famke van Halteren).

In deze driedaagse training ervaar je direct de werking van de Zijnsgeoriënteerde visie en werkwijzen, zoals meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. Deze werkwijzen brengen je in contact met een volledig vrije dimensie in jou, waar wijsheid, liefde en helderheid spontaan aanwezig zijn. Vanuit die vrije dimensie krijg je een compleet ander perspectief op jezelf, op je relaties en je leven. Je ervaart zo de kern van het Zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. Lees meer.

 


 

Starten met de Zijnstraining

De Zijnstraining is bedoeld voor mensen die een spirituele affiniteit of liefde voelen voor vrijheid en verlichting en die gemotiveerd zijn om hun leven van daaruit vorm te geven.

In september en oktober 2023 starten twee eerstejaars Zijnstrainingsgroepen o.l.v. Famke van Halteren en Ronald van der Lee. Wil je daaraan deelnemen? Volg dan eerst de Introductieworkshop aan de school. Deze Introductieworkshop is een toegangseis voor deelname aan de Zijnstraining.

Ben je al (vrijwel) zeker dat je wilt starten met de Zijnstraining, dan kun je je alvast daarvoor aanmelden; we reserveren dan een plaats voor je in de Zijnstraining. Na het volledig doorlopen van de intakeprocedure ben je dan zeker dat je kunt starten met de Zijnstraining. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de intakeprocedure en het intakeformulier. Lees meer.

 


 

Driedaagse ‘Meditatie in de drie perspectieven’
van 29 februari t/m 2 maart 2024

In deze workshop, die zowel voor beginners als gevorderden geschikt is, krijg je een proeve van de verschillende Zijnsgeoriënteerde meditatievormen; deze worden uitgebreid besproken en beoefend. Je zult tijdens deze dagen heel nabij contact maken met de schoonheid en vreugde van jouw Spiritaard en non-duaal Gewaar-Zijn.

De driedaagse wordt gegeven door Famke van Halteren en vindt plaats op de school voor Zijnsoriëntatie. Lees meer.

 


 

Verheugend nieuws

Jacco FarlaWe zijn verheugd om jullie te kunnen melden dat Jacco Farla het dagelijks bestuur van de school gaat versterken vanaf 1 juni 2023. Voor de school is dit een belangrijke organisatorische ontwikkeling. Dit betekent voor de huidige DB-leden Famke van Halteren en Annet Posthuma dat zij meer ruimte zullen krijgen om het zwaartepunt bij hun leraarschap te leggen. Zij zullen het komend jaar nog wel betrokken blijven bij het dagelijks bestuur en verder deel blijven uitmaken van het algemeen bestuur van de school.

Jacco Farla (1965) startte in 2014 met de Zijnstraining en is lid van de Zijnskring. Wij wensen Jacco een hele fijne tijd aan de school en verheugen ons op de samenwerking met hem.

 


 

Video over de visie van Zijnsoriëntatie en de passie van Hans Knibbe

Gebruik deze zomer om nog eens wat video’s terug te kijken op ons YouTube-kanaal. Bijvoorbeeld dit interview van alweer enige tijd geleden waarin Hans Knibbe helder uitlegt waar Zijnsoriëntatie over gaat. Een klassieker om nog eens te bekijken!

 


 

ZIJN, tijdschrift voor geïnspireerde levenskunst

Wellicht viel het kakelverse tijdschrift ZIJN al in de bus en zo niet: met een muisklik ben je abonnee en ontvang je alsnog deze prachtige zomereditie!

In dit nummer van ZIJN onderzoeken we onze verhouding met de spirituele leraar op ons pad. Hoe anders en bijzonder is deze relatie? Wat zijn de valkuilen en wat roept het op aan gevoelens, die vaak gelinkt zijn aan onze eigen geschiedenis? Kunnen we toestaan dat de leraar onze liefde en onze grootsheid aanwijst?

Spiritueel leraar en non Tenzin Palmo, die een autoriteit is in het Tibetaans boeddhisme, beantwoordt een aantal essentiële vragen over de verhouding tussen de student en de leraar. Zenleraar André van der Braak vertelt in een interview over nieuwe vormen van leraarschap. Hans Knibbe neemt zijn levenslange ervaring mee in het verhelderen en scherpstellen van deze diepzinnige relatie. En ook studenten delen zowel hun mooie ervaringen als fricties.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.