fbpx

Nieuwsbrief november 2022

In de nieuwsbrief van november 2022 doen we jullie verslag van een paar mooie ontwikkelingen en bijeenkomsten die sinds de start in september hebben plaatsgevonden. Hieronder een tweetal berichten uit deze nieuwsbrief.

 

Start nieuw schooljaar

Alle groepen van de Zijnstraining zijn inmiddels (weer) gestart. Leuk om hierbij te vermelden is dat er op zaterdag 8 oktober een feestelijke en inspirerende bijeenkomst was voor alle studenten van de Zijnstraining, waar de nieuwe 1e jaars (uit groep 1X en 1Z) welkom geheten werden. Op het programma stond een teaching van Hans Knibbe over het pad van Zijnsoriëntatie en padloperschap, waar de studenten in groepjes over konden napraten. En natuurlijk was er ook ruimte om elkaar informeel te ontmoeten, met een drankje en heerlijke, veelal zelfgemaakte, hapjes.

Terugkijken op twee retraites

Daarnaast kunnen we al terugkijken op twee wonderschone retraites onder leiding van Hans Knibbe. In de 3e perspectief retraite eind september stond het onderscheid tussen de gewone geest en gewaarzijn centraal. De deelnemers hebben zes dagen gepractiseerd met de Akhrid aanwijzingen van opzetten, ontmantelen en cultiveren van het Zicht.

En in de 2e perspectief vierdaagse van oktober stond het werken met het subtiele energiesysteem en de Avalokiteshvara-beoefening centraal. Deze ‘2e perspectief’ methodes, die de stralende Spiritdimensie als uitgangspunt nemen, helpen je te ontwennen van je geconditioneerde, duale waarneming en brengen je in contact met de pure licht-essentie van jou en al het zijnde. Deze retraite was een kostbare gelegenheid om te wennen aan deze verlichte zijnswijze en deze als uitgangspunt te leren nemen van je oriëntatie.

Verder vind je in deze nieuwsbrief informatie over ons kortdurende aanbod, speciaal voor mensen die kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Verder geven we informatie over de Winterretraite, de stand van zaken rond STAP-subsidie, de komende Studiedag van de Zijnskring en een link naar een verslag van een inspirerende lezing die Hans Knibbe een jaar geleden in Antwerpen heeft gegeven.

Interesse in volledige nieuwsbrief?

Ben je nieuwsgierig naar de volledige nieuwsbrief en wil je deze in het vervolg rechtstreeks in je mail ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande balk.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 5x per jaar.