fbpx

de Cirkel | 56

Vanaf: 10,00

Meditatie, niet onderbreken

Hans Knibbe opent deze Cirkel met een selectie van fragmenten uit een retraite op Holy Island. In dit artikel zoomt hij in op meditatie, gedachten en integratie.

Bijbel ZO – Column van Krijtenberg

Krijtenberg neemt de lezer vanuit diep zicht en mededogen mee in het abc van meditatie.

Mijn weten vergeten

Jacco Farla beschrijft zijn verkenning rond kennis en weten op het pad van Zijnsgeoriënteerde levenskunst. Hij onderzoekt weten vanuit de psyche, onze wijsheidsgeest en gewaarzijn.

Opgroeien en Ontwaken | Over openen, herkennen en verruimen

Boekbespreking van Adeline van Waning Het nieuwe boek van Adeline van Waning heeft: ‘Opgroeien en Ontwaken’. Speciaal voor de Cirkel schreef zij hierover een artikel, waarin zij ingaat op enkele aspecten uit het boek, zoals de integrale benadering, bewustzijnstoestanden, opgroeien en ontwaken.

Levenskunst in de praktijk | Beeld van een padloper

In de rubriek ‘Levenskunst in de praktijk’ schetst Ruud Noorlander hoe hij zijn pad vormgeeft en wat hij hierin ontdekt.

De moed om intiem te zijn | Meester in verbinding

Peter Blaauw schrijft over de moed om intiem te zijn. Hij verkent verbinding en verlichting en hoe meesterschap een expressie hiervan is.

Running Buddha van Sakyong Mipham | Je balans vinden met hardlopen

Boekbespreking van Jan Schuitemaker Wat hebben meditatie en hardlopen met elkaar gemeen en hoe kunnen deze elkaar verrijken? Sakyong Mipham schreef er het boek ‘Running Boeddha’ over, dat Jan Schuitemaker – als liefhebber van beide disciplines – voor ons bespreekt.

Lezersvraag

In de nieuwe rubriek ‘Lezersvraag’ beantwoordt Hans Knibbe een persoonlijke vraag van één van onze lezers. Omdat we de interactie met en betrokkenheid van onze lezers willen stimuleren, nodigen we je uit om bij te dragen aan deze rubriek en je vraag voor te leggen.

Het vrouwelijk gelaat van god | Roman van Peter Strobosch

‘Het vrouwelijk gelaat van god’ is de prachtige titel van een roman, geschreven door Peter Strobosch, waarin Zijnsgeoriënteerde thema’s te herkennen zijn. Johan Goossens laat ons met zijn recensie voorproeven.

Fundamentele goedheid en gezonde zelfliefde

In januari was lama Tony Duff te gast bij onze school. Hij heeft velen geïnspireerd met zijn teachings en manier van Zijn. Hans Knibbe had met hem een gesprek over basale goedheid. Een thema dat in Zijnsoriëntatie actueel is en een basis is van de werkvorm Gezonde Zelfliefde. Een boeiend en nabij gesprek, dat te vinden is op youtube.com en door de redactie vertaald is voor deze Cirkel.

ISSN: 8176-4967
Verschijningsjaar: 2018
Uitgeverij: Stichting Zijnsorientatie
Aantal pagina’s: 82